Onze specialiteiten

Wij bieden hoogwaardige fijnmechanische componenten en matrijzen voor diverse industrieën en branches

Onze specialiteiten

CNC draaien en frezen

De afgelopen jaren heeft Pi Metal Parts zich gespecialiseerd in cnc draaien en frezen in kleine en middelgrote series. We bieden echte maatwerkoplossingen. Dat is waar we goed in zijn. 

Placeholder
CNC Frezen

CNC Frezen in kleine en middelgrote series.

Met CNC Frezen verwijderen we met roterende gereedschappen materiaal van het object. Bij dit verspanen werkt Pi Metal Parts met diverse materialen, zoals aluminium, staal, rvs, kunststof, koper, titanium en messing. Je kunt bij ons terecht voor prototypes, kleine en middelgrote series. We staan bekend om ons maatwerk en door onze manier van denken en werken kunnen we snel schakelen. 

Deze machines gebruiken we hiervoor.

Machine onderdelen, halffabrikanten, producten voor automotive, onderdelen in matrijzen, fijnmechanische industrie.

Placeholder
CNC Draaien

CNC Draaien in kleine, middelgrote en grote series (tot een paar 1000 stuks). 

CNC Draaien is een proces waarbij een niet-roterend snijgereedschap lineair beweegt en materiaal verwijdert van een object die wel draait. Onze CNC-machines zijn computergestuurd. We hebben een draaibank met aangedreven gereedschappen en we kunnen een frees ook op de draaibank zetten, zodat beide bewegen. Bij Pi Metal Parts werken we met diverse materialen, zoals aluminium, staal, rvs, kunststof, koper, titanium en messing.

Deze machines gebruiken we hiervoor.

Placeholder
Assembleren

Assembleren doen we alleen voor kleine samenstellingen. We monteren bijvoorbeeld inserts en helicoils voor schroefdraadverbindingen. 

Placeholder
Matrijzen

We maken matrijzen voor diverse branches. We vervaardigen op dit moment onderdelen voor matrijzen voor de rubber-, verpakkings- en voedselverwerkende industrie. Ook kunnen we de mal maken voor vacuümvormen. We werken voor veel vooraanstaande Nederlandse en internationale producenten die een hoge kwaliteitsstandaard hanteren.

Placeholder
CAD/CAMsoftware van Cimatron en OneCNC

Iedere medewerker programmeert zijn eigen producten met de CAD/CAM software van Cimatron en OneCNC. De kunde van onze medewerkers is goud waard.

Placeholder
Totaalconcept

Soms hebben onze klanten extra diensten nodig. Wij kunnen onze klanten compleet ontzorgen door dit proces van nabehandeling te coördineren.

Placeholder
Kwaliteitscontrole

We streven naar een hoge kwaliteitstandaard. Een afwijking van een micrometer heeft al consequenties voor de kwaliteit die onze klanten nastreven met hun producten. We zijn goed in nauwkeurig precisiewerk. Niet één keer, maar bij elk product dat wij leveren. Daar kunnen onze klanten op vertrouwen. Dit doen we door een goede nacontrole voordat de producten de deur uit gaan. We komen onze afspraken na. Elke dag opnieuw.

  • Nauwkeurig werken
  • Hoge productbetrouwbaarheid
  • Leveringsbetrouwbaarheid, afspraak is afspraak

Werkwijze

Onze opdrachtgevers hebben unieke, complexe vraagstukken. Dit vraagt om maatwerk, een hele hoge kwaliteitsstandaard en betrouwbaarheid. Door onze goede kennis van materialen (rvs, aluminium, kunststof en andere staalsoorten), geavanceerde machines voor cnc draaien en frezen en medewerkers met kennis en ervaring kunnen we samen met onze opdrachtgevers grenzen opzoeken, originele oplossingen bedenken en samen de beste oplossing bespreken en uitvoeren. Zoals we soms wel eens zeggen ‘it takes two to tango.’ 

Hieronder vind je onze werkwijze.

1. Tekening
1. Tekening

De tekening voor je product is gereed.

2. Mail de bestanden
2. Mail de bestanden

Mail de bestanden in de volgende formaten naar ons: pdf, dxf, step of andere 3D formaten. En ja, een handgemaakte schets kan ook.

3. Offerte binnen twee werkdagen
3. Offerte binnen twee werkdagen

Als de tekening en de aanvraag duidelijk is, streven we ernaar binnen twee werkdagen een passende offerte te sturen.

4. Programmeren
4. Programmeren

Na accordering van de opdracht programmeren we de tekening in ons Cad/Cam systeem.

5. Productie
5. Productie

Vanuit het systeem wordt de productie aangestuurd.

6. Kwaliteitscontrole
6. Kwaliteitscontrole

Als het product gereed is, vindt de kwaliteitscontrole plaats.

7. Nabehandeling indien nodig
7. Nabehandeling indien nodig

Indien nodig verzorgen we diverse nabehandelingen, zoals aangegeven op de tekening.

8. Nacontrole
8. Nacontrole

Dan vindt de nacontrole plaats. 

9. Aflevering
9. Aflevering

In overleg bespreken we de wijze van leveren. En leveren we de producten.

Contact

Vragen of opmerkingen?
Neem contact met ons op!