Even voorstellen: Thomas Sanders, eigenaar Pi Metal Parts

Samen kom je verder. Dat is het uitgangspunt in alles wat we doen. Een voorwaarde voor een goede samenwerking is elkaar goed leren kennen. Niet alleen op het zakelijke vlak, vandaar dat we graag verschillende teamleden van Pi Metal Parts op een andere manier aan je voorstellen. 

We starten met Thomas Sanders, oprichter van Pi Metal Parts.

“Al sinds mijn tienerjaren heb ik de ambitie gehad om iets voor mezelf te gaan doen. Na een leuke, maar qua schoolresultaten niet de beste schooltijd ben ik uiteindelijk in de metaalsector terecht gekomen. Als conventioneel draaier bij Matam was ik altijd al een streber en verkondigde ik ook aan mijn collega’s: Ik ga voor mezelf beginnen.

Na zes jaar hier te hebben gewerkt wilde ik verder ontdekken wat ik zou kunnen doen. Na wat uitstapjes in  andere richtingen kwam ik uiteindelijk toch weer in de metaal en ben ik het vak van cnc frezer gaan leren.

Ruim twintig jaar ervaring

Na een drie-tal jaar was het het moment daar en heb ik samen met mijn broer de sprong gewaagd om voor onszelf te beginnen. Met 1 CNC bewerkingscentrum en een CAM pakket in een hal van 500 m2 begonnen we direct ambitieus. Met veel liefde en plezier hebben we samen Internationale Vormenfrezerij Sanders, zoals we toen heetten, uitgebouwd naar een paar machines en wat personeel. En na achttien jaar samenwerken hebben we besloten dat ik zonder mijn broer de firma zou gaan runnen. Nu ben ik nog steeds zo ambitieus als hoe we samen begonnen.

Nieuwe ideeën tijdens het grillen

Mijn gedachten zijn nooit stil en ik ook niet. Hoe kunnen we nog meer mooie projecten gaan doen met leuke, interessante partners? En wat is daarvoor nodig? Daar denk ik veel over na. Dat doe ik tijdens het werk, maar ook tijdens het grillen op mijn Kamado, een traditioneel Japans fornuis dat op hout of houtskool werkt. Ik geniet dan niet alleen van het kookproces, maar ook van het gezellig samen zijn met familie, vrienden of relaties. Lekker samen koken in de tuin, genieten van een overheerlijke maaltijd met een speciaal biertje erbij. Dat maakt het leven mooi en waardevol."

Contact

Vragen of opmerkingen?
Neem contact met ons op!